Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zo krijg je elke steak botermals met romige knoflookboter

Er gaat niets boven een sappige, perfect gebakken steak, vooral als je ‘m serveert met een rijke, romige knoflookboter die alle smaken versterkt. Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar zorgt gegarandeerd voor een wow-effect bij elke maaltijd. Of je nu een speciale gelegenheid hebt of gewoon zin in iets lekkers, deze steak met romige knoflookboter is altijd een succes.

Wat heb je nodig?

  • 2 ribeye steaks (of een andere steak naar keuze)

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 eetlepels ongezouten boter

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 60 ml slagroom (ongeveer ¼ cup)

  • 1 theelepel verse tijmblaadjes

  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt

  • 1 eetlepel verse peterselie, grof gehakt

Zo ga je aan de slag:

  1. Bereid de steak voor
    Dep de steaks goed droog met keukenpapier. Dit zorgt voor een mooie korst tijdens het bakken. Bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.

  2. Bak de steaks
    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie begint te roken, leg je de steaks in de pan. Bak ze ongeveer 3 tot 4 minuten per kant voor medium-rare, of totdat ze de gaarheid hebben die jij lekker vindt. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten zodat de sappen zich kunnen verspreiden.

  3. Maak de knoflookboter
    Zet het vuur middelhoog en smelt de boter in dezelfde pan waar je de steaks in hebt gebakken. Zo neem je alle lekkere smaken van het vlees mee. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee, totdat het heerlijk gaat ruiken.

  4. Voeg de room en kruiden toe
    Roer de slagroom, tijm, rozemarijn en peterselie door de boter. Laat dit zachtjes 2 tot 3 minuten pruttelen, zodat de saus iets indikt en alle smaken goed mengen.

Serveren maar!
Leg de steaks op borden en schep royaal de romige knoflookboter eroverheen. Garneer met wat extra verse peterselie voor een frisse touch.

Deze steak met romige knoflookboter combineert het beste van twee werelden: de stevige, volle smaak van goed vlees en de zachte, rijke saus die net dat beetje extra geeft. Perfect met bijvoorbeeld een frisse salade, gegrilde groenten of aardappelpuree erbij. Eet smakelijk!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's