Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zin in iets bijzonders probeer deze hartige zalm éclairs met romige kaas en bieslook

Wanneer je aan een éclair denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan een zoet gebakje met romige vulling en glazuur. Maar wist je dat je dit Franse klassiekertje ook kunt omtoveren tot een chique hartige variant? Deze hartige éclairs met gerookte zalm en roomkaas zijn het perfecte voorbeeld van hoe je patisserie naar een hoger culinair niveau tilt — zonder ingewikkeld te doen.

De combinatie van luchtig, goudbruin soezendeeg met romige, frisse roomkaas en ziltige gerookte zalm is ronduit onweerstaanbaar. Serveer ze als luxe voorgerecht tijdens een etentje, als feestelijk borrelhapje of zelfs als onderdeel van een brunch of high tea. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook heerlijk verfijnd.

Daarnaast kun je eindeloos variëren met de vulling. Vervang de zalm eens door Hollandse garnalen of gegrilde groenten, of voeg een tikje citroenzeste of wasabi toe aan de roomkaas voor wat pit. Maar de klassieker met zalm blijft wat ons betreft toch een winnaar.

Ingrediënten (voor 6 éclairs)

Voor het soezendeeg:

  • 50 g ongezouten roomboter

  • 100 ml water

  • 100 g bloem

  • 2 eieren

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 200 g roomkaas (zoals Philadelphia of MonChou)

  • 100 g gerookte zalm

  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt

  • Scheutje citroensap

  • Zout en zwarte peper

Bereiding

1. Soezendeeg maken
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een steelpan het water, de boter en het zout aan de kook. Haal van het vuur en roer in één keer de bloem erdoor tot je een stevig deeg hebt. Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het deeg een bal vormt en loslaat van de pan.
Laat het deeg iets afkoelen en klop dan één voor één de eieren erdoor tot je een glanzend, dik beslag hebt.

2. Éclairs vormen en bakken
Schep het deeg in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat langwerpige streepjes van zo’n 6 cm.
Bak de éclairs 20–25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

3. Vulling maken
Meng de roomkaas met de fijngehakte bieslook, een beetje citroensap, zout en peper. Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.

4. Samenstellen
Snijd de afgekoelde éclairs doormidden. Vul de onderkant met het roomkaasmengsel (gebruik een spuitzak voor een mooi resultaat), leg er een paar reepjes zalm op en dek af met het bovenstuk.

5. Serveren
Rangschik de éclairs op een mooie schaal en garneer met extra bieslook of dille. Serveer gekoeld voor een frisse bite.

Lekker bij…

Deze éclairs zijn heerlijk in combinatie met:

  • Een glas mousserende wijn of droge witte wijn

  • Een salade met rucola en komkommer

  • Een zomerse brunch met quiche en andere hartige hapjes


Deze hartige éclairs zijn nét dat beetje anders en tillen elk diner of borrel naar een hoger niveau. Verfijnd, fris, en verrassend makkelijk om te maken. Probeer het eens – je gasten zullen onder de indruk zijn!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's