Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Zalige visstoofpot met garnalen – zo eenvoudig maak je het thuis

Wanneer de dagen wat frisser worden en je zin hebt in iets hartverwarmends, is er niets beter dan een smeuïg vispannetje dat uit de oven komt borrelen. De combinatie van zachte vis, zilte garnalen en romige aardappelpuree zorgt voor dat perfecte evenwicht tussen verfijnd en huiselijk. Dit gerecht is niet alleen troostrijk, maar ook verrassend eenvoudig om te maken. Ideaal voor een gezellige avond thuis of als indrukwekkend gerecht voor gasten.

De ingrediënten
Voor vier personen heb je nodig:

  • 800 gram gemengde visfilets (zoals zalm, schelvis en koolvis), in blokjes van ongeveer drie centimeter

  • 100 tot 150 gram grijze garnalen

  • 1,2 kilo aardappelpuree

  • 4 hardgekookte eieren

  • 1 liter melk

  • 200 milliliter droge witte wijn

  • 1 ui, in vieren gesneden

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 laurierblaadjes

  • 1½ theelepel gedroogde tijm

  • 50 gram boter

  • 50 gram bloem

  • 1 theelepel mosterd

  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

  • Muskaatnoot, peper en zout naar smaak

Zo maak je dit heerlijke visgerecht
Verwarm eerst de oven voor op 185 graden. Giet vervolgens driekwart liter melk samen met de witte wijn in een ruime pan en voeg de ui, knoflook, laurier en tijm toe. Breng het geheel bijna aan de kook en kruid met wat peper en zout. Zodra de vloeistof goed warm is, pocheer je de visblokjes er twee minuten in. Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Zeef de pocheervloeistof, want die vormt straks de basis van je saus.

Voor die romige saus maak je een klassieke roux. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor tot je een glad mengsel hebt. Giet er vervolgens beetje bij beetje de resterende koude melk bij, terwijl je stevig blijft roeren om klontjes te voorkomen. Voeg daarna de gezeefde pocheervloeistof toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Laat kort doorkoken en breng op smaak met peper, zout, een vleugje mosterd en een snufje muskaatnoot.

Giet de saus over de vis in de ovenschaal en verdeel er de garnalen en de fijngehakte peterselie over. Snijd de hardgekookte eieren in halve of kwart stukken en leg ze erop. Tot slot dek je alles af met een royale laag luchtige aardappelpuree.

Plaats de schaal in de oven en bak het vispannetje ongeveer dertig minuten, tot de bovenkant een mooi goudbruin korstje heeft gekregen en de saus eronder zachtjes borrelt.

Een gerecht om van te genieten
Zodra je de ovenschaal op tafel zet, vult de keuken zich met de geur van boter, kruiden en zee. De romige saus, de delicate vis en de smeuïge puree vormen samen een onweerstaanbare combinatie die bij jong en oud in de smaak valt. Serveer het met een frisse salade of wat gestoomde groentjes voor een complete maaltijd.

Dit hemelse vispannetje met garnalen en aardappelpuree is het soort gerecht dat herinnert aan klassieke familiemaaltijden: eenvoudig, voedzaam en met liefde bereid. Het bewijst dat comfortfood ook elegant kan zijn – een ware knuffel op je bord.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's