Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Snel en lekker Goulash met aardappel

Traditioneel Goulash Recept met Aardappel, Wortel en Koriander – Een Hartverwarmend Stoofgerecht

Goulash is een klassiek stoofgerecht dat oorspronkelijk uit Hongarije komt, maar inmiddels in veel landen is omarmd en op talloze manieren wordt bereid. In dit recept geef ik je mijn eigen traditionele draai aan goulash – vol rijke smaken, malse stukken rundvlees, aardappel, wortel, en een kruidige saus op basis van paprika en tomaat, met een frisse hint van koriander voor een bijzondere twist.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g runderriblappen, in blokjes gesneden

  • 2 uien, gesnipperd

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 3 grote aardappelen, geschild en in grove stukken

  • 3 wortels, in plakjes

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 2 el paprikapoeder (bij voorkeur gerookte)

  • 1 el tomatenpuree

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

  • 500 ml runderbouillon

  • 2 el bloem

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 tl komijnzaad (optioneel)

  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt

  • 2 el olie of reuzel om in te bakken

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Vlees aanbraden:
    Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bestuif het vlees licht met bloem en bak het in porties rondom bruin aan. Schep het vlees uit de pan en zet het apart.

  2. Ui en knoflook fruiten:
    Voeg eventueel nog een beetje olie toe aan de pan. Bak de uien op laag vuur tot ze glazig en goudbruin zijn. Voeg daarna de knoflook en komijn toe en bak dit een minuutje mee.

  3. Paprika en tomatenbasis:
    Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe aan de uien. Laat dit al roerend een minuut meebakken zodat de smaken loskomen. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.

  4. Vlees terug in de pan:
    Doe het vlees terug in de pan en schenk de bouillon erbij. Voeg de laurierblaadjes toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het 1,5 uur zachtjes stoven met het deksel schuin op de pan.

  5. Groenten toevoegen:
    Voeg na 1,5 uur de aardappelen, wortels en paprika toe aan de stoof. Laat het geheel nog 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen, of tot het vlees botermals is en de groenten gaar zijn.

  6. Afwerken:
    Haal de laurierblaadjes uit de pan. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Voeg op het einde de gehakte koriander toe voor een frisse, kruidige afwerking.

Serveertip:

Serveer de goulash met vers knapperig brood of een schep zure room voor extra romigheid. Ook lekker met een komkommer-paprikasalade ernaast voor fris contrast.

Bewaartip:

Deze goulash smaakt de volgende dag vaak nóg beter, omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot 3 dagen. Ook geschikt om in te vriezen.

Deze goulash is een hartverwarmend gerecht dat perfect past bij koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in comfort food. De aardappel en wortel maken het extra voedzaam, terwijl de koriander een verassende, frisse toets geeft aan dit traditionele gerecht. Eet smakelijk!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's