Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Romige kaastaart met luchtige schuim topping zo maak je hem zelf

De romige kaastaart is een klassiek dessert dat iedereen kan waarderen. Met een luchtige, zachte kwarkvulling en een knapperige deegbodem is het een taart die zowel bij feestjes als bij een gezellige koffiemiddag uitstekend tot zijn recht komt. Het recept is eenvoudig, vereist geen ingewikkelde technieken en levert een indrukwekkend resultaat op dat familie en vrienden zeker zal verrassen.

Benodigdheden voor een taartvorm van 26 centimeter:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem

  • 100 gram suiker

  • 70 gram boter

  • 1 ei

  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark

  • 150 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder

  • 1 ei

  • 2 eidooiers

  • 250 milliliter slagroom

  • 250 milliliter melk

  • 150 milliliter olie

Voor de topping:

  • 2 eiwitten

  • 6 eetlepels poedersuiker

Voorbereiding

Begin met het deeg. Meng de bloem, suiker, boter, het ei en het bakpoeder tot een soepel kneedbaar deeg. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 centimeter met bakpapier en vet de randen licht in. Rol het deeg uit en druk de randen met de hand iets omhoog, zodat de vulling straks goed blijft zitten. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden Celsius, boven- en onderwarmte.

De kwarkvulling

Klop de kwark kort glad en voeg daarna één voor één de overige ingrediënten toe: suiker, vanillesuiker, vanillepuddingpoeder, ei, eidooiers, slagroom, melk en olie. Roer alles goed door tot een egale, vloeibare massa. Giet de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant licht glad. Plaats de taart 70 minuten in de oven en laat hem rustig bakken.

De topping

Terwijl de taart in de oven staat, kun je de topping klaarmaken. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker tot een glanzend, stevig schuim. Na 70 minuten haalt u de taart uit de oven en verdeelt u de topping over de kwarkvulling, ongeveer één centimeter dik. Zet de taart nog eens 10 minuten terug in de oven zodat de topping licht kleurt en stevig wordt.

Afkoelen en serveren

Laat de taart eerst iets afkoelen. Gebruik een mes om voorzichtig langs de randen van de springvorm te gaan zodat de taart loskomt. Zet de taart vervolgens enkele uren op een koele plek om volledig af te koelen. Zo krijgt de taart de perfecte textuur: stevig maar toch romig en smeuïg.

Deze romige kaastaart is perfect als dessert bij een kop koffie of thee, maar kan ook uitstekend worden geserveerd bij een feestelijke gelegenheid. Dankzij de combinatie van een knapperige bodem, romige kwarkvulling en luchtige topping is elke hap een genot. Het recept is eenvoudig en snel te maken, waardoor het ideaal is voor zowel beginnende als ervaren bakkers.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's