Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Onweerstaanbaar en traditioneel zo maak je de ultieme Poolse puddingcake thuis

Er gaat niets boven de geur van versgebakken cake en romige pudding die zich door de keuken verspreidt. De Polnischer Puddingkuchen is een klassiek dessert dat generaties lang in Polen wordt gemaakt en geliefd is om zijn zachte cake en rijke, fluweelachtige vanillepudding. Perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen met iets zoets. Met dit recept zet je een indrukwekkende taart op tafel, compleet met een luchtige cakebodem en een romige vulling die smelt op je tong.

Ingrediënten

Voor de puddingcrème:

  • 650 ml melk

  • 1½ pakje vanillepuddingpoeder

  • 50–100 g suiker naar smaak

  • 250 g boter, zacht

Voor het deeg:

  • 270 ml water

  • 150 g boter

  • 170 g bloem

  • ½ pakje bakpoeder

  • 4 eieren

Bereidingswijze

Stap 1: Pudding maken
Begin met het mengen van het vanillepuddingpoeder met 300 ml melk tot een glad mengsel. Breng ondertussen de overige 350 ml melk aan de kook. Voeg vervolgens het puddingmengsel toe aan de kokende melk en roer voortdurend tot het dik wordt. Voeg de suiker toe naar smaak en laat het mengsel volledig afkoelen.

Wanneer de pudding volledig is afgekoeld, mix je hem kort met een mixer om glad te worden. Voeg dan de zachte boter toe en mix tot een romige, luchtige vulling. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat alles mooi gelijkmatig wordt.

Stap 2: Cakebeslag maken
Breng het water en de boter in een pan aan de kook. Zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je het bloem en bakpoeder toe en roer je krachtig door totdat er een glad, samenhangend deeg ontstaat. Laat het mengsel even afkoelen.

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe aan het afgekoelde deeg en mix op de hoogste stand gedurende 2–3 minuten tot het beslag luchtig en egaal is.

Stap 3: Cake bakken
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Strijk het eerste deel dun uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak het ongeveer 20 minuten tot het goudbruin is. Herhaal dit met het tweede deel van het deeg en laat beide lagen volledig afkoelen.

Stap 4: Taart samenstellen
Leg één cakebodem op een serveerschaal en bestrijk deze royaal met de puddingcrème. Leg de tweede cakebodem erbovenop en druk zachtjes aan. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker voor een elegante afwerking.

Tips en variaties

  • Voor extra smaak kun je een klein scheutje vanille-extract toevoegen aan de puddingcrème.

  • Voeg eventueel wat geraspte chocolade of citroenrasp toe aan het deeg voor een twist.

  • Laat de taart een paar uur in de koelkast staan; zo kunnen de smaken zich goed mengen en wordt de cake iets steviger.

  • Serveer met vers fruit of een toefje slagroom voor een feestelijke touch.

De Polnischer Puddingkuchen is een taart die indruk maakt zonder ingewikkeld te zijn. Het combineert luchtige cake met een romige vulling en is perfect voor een zondagmiddag met familie of vrienden.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's