Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Met 10 Simpele Ingrediënten Zet Jij Deze Italiaanse Klassieker Binnen Anderhalf Uur op Tafel

Soms is er niets zo troostend als een dampend bord spaghetti met perfect gekruide gehaktballen in een rijke tomatensaus. Het is een gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je hart verwarmt. Dit is geen snelle maaltijd uit een pot, maar een eerbetoon aan de Italiaanse keuken – gemaakt met aandacht, liefde en respect voor smaak.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de gehaktballen:

  • 500 g rundergehakt (bij voorkeur 80/20 vetverhouding)

  • 500 g varkensgehakt

  • 60 ml vers paneermeel

  • 1 middelgrote ui, fijngehakt

  • 1 ei (op kamertemperatuur)

  • 15 ml Italiaanse kruiden

  • 30 g verse peterselie, fijngehakt

  • 1½ theelepel zout

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel paprikapoeder

Voor de saus en pasta:

  • 250 g spaghetti van goede kwaliteit

  • 800 ml San Marzano tomaten, geplet

  • 30 ml extra vierge olijfolie

  • 3 à 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 120 ml pastakookwater (apart houden bij afgieten)

Bereiding

Begin met het maken van de gehaktballen. Meng het rund- en varkensgehakt in een grote kom met de fijngesneden ui, het paneermeel, ei, kruiden, peterselie, zout, peper en paprikapoeder. Gebruik je handen om alles voorzichtig te mengen tot een samenhangend geheel. Laat het mengsel 10 minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Vorm daarna met vochtige handen balletjes van ongeveer 4-5 cm doorsnee.

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballen in porties goudbruin, ongeveer 5 tot 7 minuten per kant. Leg ze daarna even op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

Gebruik dezelfde pan om de saus te maken. Fruit de knoflook kort, voeg de geplette tomaten toe en breng alles zachtjes aan de kook. Leg de gehaktballen terug in de pan en laat ze afgedekt sudderen op laag vuur, zo’n 20 tot 25 minuten. Roer af en toe voorzichtig om te voorkomen dat de balletjes breken.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim gezouten water tot al dente, zo’n 8 tot 10 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookwater om de saus later mee te verdunnen of te binden.

Meng de pasta met een deel van de saus en voeg eventueel wat pastawater toe voor extra smeuïgheid. Serveer met de gehaktballen bovenop en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum als finishing touch.

Tot slot

Spaghetti met gehaktballen is het soort gerecht dat generaties overstijgt. Of je het nu voor je gezin maakt, voor vrienden of gewoon voor jezelf – het is altijd een schot in de roos. En het mooiste is: als je wat overhoudt, smaakt het de volgende dag vaak nóg beter. Dus zet een Italiaanse playlist op, pak je favoriete pan, en maak van deze klassieker jouw nieuwe zondagse traditie. Buon appetito!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's