Niets is zo veelzijdig en bevredigend als een schaal met goudbruin geroosterde groenten. Deze knoflook-kruiden versie zit bomvol smaak, is makkelijk te maken en zorgt voor een kleurrijke aanvulling op elk bord. De combinatie van baby-aardappelen, wortels en knapperige sperziebonen krijgt een smaakboost van verse knoflook, Italiaanse kruiden en een vleugje gerookt paprika. Ideaal voor doordeweeks, maar ook indrukwekkend genoeg voor een etentje.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Groenten:
500 g krieltjes (rood of goud), gehalveerd
1 kopje babywortels of gewone wortels in plakjes
1 kopje verse sperziebonen, uiteinden verwijderd
Kruiden & smaakmakers:
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
½ theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel zeezout
½ theelepel zwarte peper

Zo maak je het:
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie voor makkelijke schoonmaak.Groenten voorbereiden:
Was en halveer de aardappeltjes. Snijd indien nodig de wortels in plakjes van gelijke dikte zodat alles tegelijk gaar wordt. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af.Kruidenmix maken:
Meng in een grote kom de olijfolie met de fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, zout en peper.Roosteren:
Voeg de groenten toe aan de kom en schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is. Verspreid ze in een enkele laag op de bakplaat.
Tip: Leg de aardappels met de snijkant naar beneden voor een extra krokante korst.Oven in:
Rooster de groenten 25–30 minuten tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn, en de wortels en boontjes gaar maar nog stevig. Schep halverwege even om voor een gelijkmatige garing.Serveren:
Haal uit de oven en serveer direct. Je kunt het eventueel afmaken met een beetje citroenrasp of verse peterselie voor een extra frisse touch.

Lekker erbij:
Vis: Probeer het met een stuk zalm uit de oven of gebakken dorade met citroen.
Vlees: Heerlijk naast gegrilde kipfilet met rozemarijn of een entrecote met knoflookboter.
Vegetarisch: Combineer met couscous of een romige hummusdip en flatbread.
Tip:
Maak gerust een dubbele portie – deze geroosterde groenten zijn de volgende dag ook heerlijk koud in een salade of opgewarmd bij de lunch!
Wil je een pittige twist? Voeg een snufje chilivlokken toe aan de kruidenmix voor een beetje vuur.
Eet smakelijk! 🥔🥕🌿










