Zomers dessert in een glas: Yoghurt-frambozen bisque parfait voor twee 🍓🥄

Op zoek naar een fris, romig en toch elegant dessert waarmee je indruk maakt zonder uren in de keuken te staan? Dan is deze yoghurt-frambozen bisque parfait precies wat je zoekt. Perfect voor een romantisch diner, een gezellig etentje met vrienden of gewoon een heerlijk verwenmoment voor jezelf en je lief. Serveer ‘m in een mooi glas, en je hebt in no-time een dessert dat smaakt alsof het van een chique restaurant komt — maar dan zónder gedoe.

De combinatie van romige yoghurt, zoetzure frambozen en de knapperige, bijna karamelachtige smaak van bisquekoekjes (denk: Bastogne of speculaas) maakt dit toetje onweerstaanbaar. Het fijne aan een parfait? Je kunt hem makkelijk vooraf maken en in de koelkast bewaren tot het moment van serveren.

🛒 Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 g verse frambozen (eventueel diepvries, ontdooid)

  • 200 g volle Griekse yoghurt of romige plantaardige variant

  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (naar smaak)

  • 1/2 theelepel vanille-extract

  • 6 bisquekoekjes (zoals Bastogne, speculaas of andere stevige koekjes)

  • 1 eetlepel citroensap

  • Optioneel: extra frambozen en munt voor garnering

👩‍🍳 Bereidingswijze:

  1. Maak de frambozenlaag:

    • Doe 100 gram van de frambozen in een kommetje en prak ze grof met een vork.

    • Voeg het citroensap en eventueel een klein beetje honing toe als je ze zoeter wilt maken.

    • Zet apart zodat de smaken kunnen intrekken.

  2. Bereid de yoghurtcrème:

    • Meng de Griekse yoghurt met de honing en het vanille-extract in een kom.

    • Roer goed door tot je een glad en romig geheel hebt. Proef even en voeg naar smaak nog wat zoetstof toe.

  3. Maak de koekjescrunch:

    • Verkruimel de bisquekoekjes grof. Dit kan met de hand, een vijzel of een plastic zakje en een deegroller.

    • De kruimels mogen best wat grof blijven voor een lekkere bite.

  4. Stel de parfait samen:

    • Neem twee mooie glazen (bijvoorbeeld tumblerglazen of wijnglazen).

    • Begin met een laagje koekjeskruimels onderin.

    • Schep daar een laagje yoghurtcrème bovenop.

    • Verdeel dan een lepel frambozenpuree.

    • Herhaal deze lagen nog één keer: koekjes, yoghurt, frambozen.

    • Eindig eventueel met een paar hele frambozen en een blaadje munt ter decoratie.

  5. Laat opstijven (optioneel):

    • Zet de parfaits minstens 30 minuten in de koelkast als je wilt dat de lagen iets steviger worden.

    • Je kunt ze ook tot 4 uur van tevoren maken — perfect dus voor diners of feestjes.

🍓 Tip van de chef:

Gebruik volvette yoghurt voor een romiger resultaat. Liever vegan? Vervang de yoghurt door kokos- of sojayoghurt en gebruik ahornsiroop als zoetmiddel. Geen fan van frambozen? Deze parfait is ook heerlijk met blauwe bessen of mango.

Tot slot:

Of je nu een liefhebber bent van frisse desserts, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om te serveren tijdens een diner: deze yoghurt-frambozen bisque parfait is een klein feestje in een glas. Snel, eenvoudig, fris en nét even anders. Geniet ervan — met een lepel én een glimlach! 🥰🥄