Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Hartige visrol met krab garnalen en roomkaas fris luchtig en snel klaar

Hartige zee-rol met krab, gerookte zalm en garnalen

Soms heb je een gerecht nodig dat er feestelijk uitziet, verfijnd smaakt, maar niet te ingewikkeld is om te maken. Deze hartige zee-rol voldoet daar perfect aan. Het is een luchtige rol gevuld met romige roomkaas, krabvlees, gerookte zalm en garnalen. De frisse citroen en de zachte kruiden maken het geheel licht en elegant.

Dit gerecht doet het geweldig als voorgerecht tijdens een diner, als blikvanger op een buffet of als luxe hapje bij een feestelijke borrel. Het is een soort “zeeroulade” die indruk maakt op je gasten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten (voor 6–8 personen)

Voor de rol:

  • 200 g krabvlees (vers of uit blik, goed uitgelekt)

  • 150 g gerookte zalm, in stukjes gesneden

  • 250 g roomkaas (mascarpone of Philadelphia)

  • 3 eieren (eiwitten en dooiers gescheiden)

  • 100 ml slagroom

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel verse bieslook of dille

  • Zout en peper

Voor de afwerking:

  • 6 garnalen, gepeld

  • 1 citroen (rasp voor de vulling, partjes voor de garnering)

Bereidingswijze

Stap 1 – De basis
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en zet de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de roomkaas, mosterd en slagroom. Breng op smaak met zout, peper en wat citroenrasp.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het kaasmengsel. Zorg dat het luchtig blijft. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot een dunne, gelijkmatige laag. Bak dit 10–12 minuten tot het stevig en licht goudbruin is. Laat afkoelen.

Stap 2 – De vulling
Meng het krabvlees met de gerookte zalm en een paar lepels roomkaas voor binding. Voeg fijngehakte bieslook of dille toe voor extra smaak. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en een beetje citroenrasp.

Stap 3 – Rollen en serveren
Leg de afgekoelde basis op een nieuw vel bakpapier. Verdeel de vulling gelijkmatig en rol het geheel voorzichtig op tot een stevige rol. Wikkel de rol strak in het papier en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Voor het serveren snijd je de rol in plakken van 2 à 3 cm dik. Garneer met een garnaal en een schijfje citroen.

Serveeridee

Deze hartige zee-rol smaakt heerlijk als voorgerecht met een frisse salade, maar kan ook in kleinere plakjes worden geserveerd als hapje bij een feestelijke borrel. De combinatie van luchtige basis, romige vulling en frisse garnituur zorgt voor een verfijnde smaaksensatie die je gasten zeker zullen waarderen.

Eet smakelijk! 🍋🦀🐟

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's