Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Geen oven nodig zo maak je in 15 minuten een verrukkelijke Lotus taart

Heb je zin in een heerlijk romige taart, maar geen zin om te bakken of eindeloos in de keuken te staan? Dan is deze no-bake Lotus cheesecake precies wat je zoekt! Perfect voor warme dagen, of als je onverwachts gasten krijgt en toch iets spectaculairs op tafel wilt zetten. Deze taart combineert de zachte frisheid van roomkaas met de onweerstaanbare smaak van Lotus-speculoos. En het mooiste? Je hebt er geen oven voor nodig!

Deze cheesecake is makkelijk, snel en indrukwekkend lekker. Binnen 20 minuten heb je ‘m in elkaar gezet – de rest doet de koelkast voor je. Ideaal voor iedereen die dol is op zoet, maar het graag simpel houdt.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 250 gram boterkoekjes (bijvoorbeeld Maria of Digestive)

  • 100 gram ongezouten boter

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom

  • 1 zakje klopfix (sahnesteif) – optioneel maar helpt voor stevigheid

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 500 gram roomkaas (bijv. MonChou of Philadelphia)

  • 200 gram magere kwark

  • 100 gram poedersuiker

Voor de topping:

  • Lotus Biscoff pasta (speculoospasta), licht verwarmd om te schenken

  • Eventueel: Lotus koekjes als decoratie

Zo maak je het:

Stap 1: De bodem

Begin met het bekleden van een springvorm (ca. 26 cm doorsnede) met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verkruimel intussen de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller in een afsluitbare zak. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een samenhangend mengsel.

Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel. Zet dit in de koelkast zodat de bodem kan opstijven terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: De romige vulling

Klop de slagroom met het zakje klopfix en de vanillesuiker tot stijve pieken. Meng in een aparte kom de roomkaas, kwark en poedersuiker tot een gladde massa. Spatel vervolgens voorzichtig de opgeklopte slagroom door het roomkaasmengsel tot het mooi luchtig is.

Giet deze romige vulling over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast om goed op te stijven.

Stap 3: De finishing touch

Verwarm een paar eetlepels Lotus Biscoff pasta au bain-marie of een paar seconden in de magnetron tot deze vloeibaar is. Giet dit als topping over de opgesteven taart en verdeel gelijkmatig. Voor extra crunch en decoratie kun je er nog wat verkruimelde Lotus koekjes overheen strooien.

Serveer & geniet

Snijd de taart in mooie punten en serveer direct uit de koelkast. Hij is luchtig, romig en heeft die onweerstaanbare Lotus-smaak die je keer op keer wilt proeven.

Perfect voor feestjes, verjaardagen of gewoon als verwenmoment voor jezelf!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's