Zin in een snelle, frisse en romige taart waarvoor je niet hoeft te bakken? Dan is deze Prinzenrol-taart perfect. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je een indrukwekkend dessert waar jong en oud van smult. De combinatie van een knapperige koekjesbodem, romige vulling en frisse kersenlaag maakt dit tot een echte publiekslieveling. Ideaal voor feestjes of gewoon als verwenmoment bij de koffie.

Maak deze taart een dag van tevoren: dan is hij op z’n lekkerst!
Wat heb je nodig?
1 rol koekjes met chocoladevulling (bijv. Prinzenrol of vergelijkbare koekjes)
220 gram roomboter
500 gram zure room of crème fraîche
2 potten kersen op sap (zure kersen, uit pot)
2 zakjes taartgelei (voor rode vruchten, bijv. Dr. Oetker rode taartgelei)
Ongeveer 500 ml van het kersensap

Zo maak je het
1. Maak de bodem
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of stop ze in een diepvrieszak en rol eroverheen met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng die door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (bekleed met bakpapier) en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
2. Voeg de romige laag toe
Verdeel de zure room gelijkmatig over de afgekoelde koekbodem. Deze romige laag hoeft niet gezoet te worden – de kersen en koekjes zorgen al voor voldoende smaak.
3. Verdeel de kersen
Laat de kersen goed uitlekken, maar vang het sap op. Verdeel de kersen gelijkmatig over de zure roomlaag.
4. Maak de taartgelei
Gebruik ongeveer 500 ml van het opgevangen kersensap om de taartgelei aan te maken. Volg de instructies op de verpakking (meestal sap met gelei mengen, aan de kook brengen en kort laten borrelen). Giet de hete gelei gelijkmatig over de kersenlaag.
5. Laat opstijven
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Zo trekken alle smaken goed in en krijgt de taart een mooie stevige structuur.

Serveertip
Haal de taart uit de koelkast vlak voor het serveren. Snijd in mooie punten en serveer eventueel met een toefje slagroom of verse kersen. Ideaal bij de koffie of als zomers dessert.
Variaties
Je kunt deze taart ook maken met andere fruitsoorten zoals perziken, aardbeien of blauwe bessen. Gebruik dan de bijpassende kleur taartgelei. Een snufje vanille in de zure room is ook een heerlijke toevoeging!
Eet smakelijk! 🍰










