Op zoek naar een ultiem comfortgerecht dat weinig moeite kost maar smaakt alsof je in een luxe bistro eet? Dan zit je goed met deze jumbo garnalen in romige knoflookbotersaus. De geurige combinatie van knoflook, boter en een frisse vleug citroen zorgt voor een smaakexplosie die heerlijk past bij een glas witte wijn en een luie avond aan tafel. Of je ze nu serveert als hoofdgerecht met pasta, als feestelijk borrelhapje of als chique voorgerecht met een frisse salade – succes is gegarandeerd.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 600 g jumbo garnalen (gepeld, darmkanaal verwijderd – staartje mag blijven)

  • 4 el ongezouten boter

  • 2 el olijfolie

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • ½ tl chilivlokken (optioneel voor pit)

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Sap van ½ citroen

  • Zout & peper naar smaak

  • 2 el verse peterselie, fijngehakt

  • (Optioneel) 100 ml witte wijn of kippenbouillon

⏱️ Klaar in 20 minuten
Voorbereiding: 10 min
Koken: 10 min

👨‍🍳 Zo maak je het

  1. Voorbereiden: Spoel de garnalen af, dep ze droog en bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.

  2. Boter en knoflook: Verhit olijfolie en 2 el boter in een grote pan. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en laat het 1 minuut zachtjes fruiten.

  3. Garnalen bakken: Voeg de garnalen toe en bak ze 1-2 minuten per kant tot ze roze en gaar zijn.

  4. Afmaken: Doe citroensap, de rest van de boter en eventueel de wijn of bouillon erbij. Laat 2 minuten zachtjes inkoken.

  5. Serveren: Bestrooi met peterselie en serveer direct.

🧀 Serveertip met kaas
Serveer deze garnalen over vers gekookte tagliatelle en rasp er op het bord nog wat Parmezaanse kaas overheen voor een extra rijke bite. Ook lekker met een stukje ciabatta met kruidenboter of een frisse rucolasalade met feta.

Volg ons ook op Facebook voor de leukste tips, ideetjes en nieuwe patronen! 💡💛 Zie hier nog meer lekkere recepten