Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Deze ovenschotel met vis garnalen romige wijnsaus én groenten schuif je al binnen 15 minuten in de oven

Op zoek naar een heerlijk visgerecht dat perfect is voor een gezellige avond? Deze romige ovenschotel met witte vis, garnalen, prei en champignons is een ware traktatie! Makkelijk te maken, vol smaak en klaar om indruk te maken. Serveer ‘m met rijst, gestoomde aardappelen of lekker vers brood om de saus op te dippen.

 Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 g witte visfilet (zoals kabeljauw, koolvis, heek of tong)

  • 200 g gepelde garnalen (vers of uit de diepvries, ontdooid)

  • 1 prei (ongeveer 150 g), in dunne ringen

  • 150 g champignons, in plakjes

  • 1 sjalotje, fijngehakt

  • 30 g boter

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 eetlepel bloem

  • 150 ml droge witte wijn

  • 200 ml slagroom

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie, fijngehakt

  • (Optioneel) geraspte kaas voor gratineren

 Zo maak je het:

1. Groenten bakken

Verwarm een klontje boter in een koekenpan. Voeg de prei en champignons toe en bak dit samen op middelhoog vuur zo’n 10 minuten tot de groenten zacht zijn. Haal van het vuur en zet apart.

2. Vis bakken

Snijd de visfilets in grove stukken. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten kort aan – ongeveer 2 minuten per kant. De vis hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven. Haal van het vuur en leg apart.

3. Romige saus maken

Gebruik dezelfde pan om de saus te maken. Laat de boter smelten en fruit het sjalotje zachtjes aan. Strooi de bloem erover en roer 1 minuut. Giet vervolgens de witte wijn erbij en laat het geheel iets inkoken. Voeg dan de slagroom toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten zachtjes sudderen tot een licht gebonden saus ontstaat.

4. Ovenschotel samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de groenten, vis en garnalen over een ingevette ovenschaal. Giet de saus eroverheen en verdeel goed.
Wil je een krokant korstje? Strooi dan nog wat geraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler of Parmezaan) over de bovenkant.

5. In de oven

Schuif de schotel in de voorverwarmde oven en laat hem 10 tot 15 minuten gratineren, tot de saus pruttelt en eventueel de kaas mooi goudbruin is.

6. Serveren

Bestrooi vlak voor het opdienen met wat verse peterselie. Serveer gloeiend heet, eventueel met rijst, aardappeltjes of gewoon een stuk knapperig stokbrood. Genieten maar!

Tip: Deze schotel is ook heerlijk met een scheutje citroensap of een snufje dille voor een frisse twist.

Laat het smaken! 🧡

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's