Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Deze kip champignonstrudel met bladerdeeg staat zó op tafel en smaakt geweldig

Soms heb je gewoon zin in iets hartigs, warms en toch nét even anders dan normaal. Deze kip-champignonstrudel is precies dat: een smeuïge vulling van kip, gebakken champignons, ui, knoflook en een romige saus, allemaal verpakt in een heerlijk knapperige laag bladerdeeg. Het resultaat doet denken aan een gerecht uit een Oostenrijks berghutje of een knusse Franse bistro – maar dan verrassend eenvoudig zelf te maken.

Perfect als hoofdgerecht met een frisse salade ernaast, of als feestelijke hap als je hem in plakjes serveert. Of je nu eters ontvangt of gewoon jezelf trakteert op iets bijzonders: dit recept is een gegarandeerde publiekslieveling.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels roomboter

  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 200 g champignons, in plakjes

  • 2 kopjes (ca. 300 g) gegaarde kip, in blokjes of gescheurd

  • 2 eetlepels bloem

  • 120 ml kippenbouillon

  • 60 ml slagroom of kookroom

  • ½ theelepel tijm (vers of gedroogd)

  • Zout en peper naar smaak

  • 50 g geraspte kaas (bijv. Gruyère, mozzarella of oude kaas)

  • 1 vel bladerdeeg (ontdooid, vers of diepvries)

  • 1 ei (losgeklopt, voor de eistrijk)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Fruit de ui in een pan met de boter tot deze glazig is. Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot het vocht grotendeels is verdampt en alles mooi goudbruin kleurt.

  3. Strooi de bloem over het mengsel en bak kort mee (ongeveer 1 minuut) om de bloemsmaak kwijt te raken. Giet daarna geleidelijk de kippenbouillon en room erbij en blijf goed roeren tot de saus indikt.

  4. Voeg de kip toe, samen met tijm, zout, peper en de geraspte kaas. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen tot de kaas is gesmolten en de vulling lekker romig is. Laat even afkoelen.

  5. Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Schep de vulling in het midden en vouw de zijkanten naar binnen. Sluit goed af en leg met de naad naar beneden op de bakplaat.

  6. Bestrijk met ei en snijd enkele kleine sneetjes in de bovenkant zodat de stoom eruit kan tijdens het bakken.

  7. Bak de strudel in 25–30 minuten goudbruin en knapperig. Laat 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Serveeridee:

Snijd in dikke plakken en serveer met een frisse groene salade, of maak kleine rolletjes voor een feestje. Ook koud is deze strudel trouwens heerlijk!

Eet smakelijk! 🥧🍄🍗

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's