Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Deze chocoladetaart is zó romig dat je geen tweede stuk kunt weerstaan

Deze Delish Chocoladetaart is een ware droom voor elke zoetekauw. Met zachte biscuitlagen, een romige vulling van pure chocolade en een glanzende ganache als topping, is dit dessert het toppunt van verwennerij. In dit recept nemen we je stap voor stap mee om deze hemelse taart zelf te maken.

Ingrediënten

Voor de biscuit:

  • 2 eieren

  • 250 g kristalsuiker

  • 280 ml melk

  • 60 ml plantaardige olie

  • 60 g zachte boter

  • 240 g cakemeel

  • 55 g cacaopoeder

  • 10 g bakingsoda (natriumbicarbonaat)

  • 3 g zout

  • 12 ml azijn

Voor de vulling:

  • 340 ml slagroom

  • 120 g pure chocolade (min. 70% cacao)

Voor de glazuur:

  • 80 g pure chocolade

  • 100 ml warme slagroom

Voor de afwerking:

  • Chocoladestrooisel of krullen

Bereidingswijze

1. De chocoladevulling:

Verwarm de slagroom tot net niet kokend. Giet deze over de gehakte pure chocolade in een hittebestendige kom. Laat even staan en roer tot een gladde, glanzende ganache ontstaat. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en klop het daarna luchtig met een mixer. Zet opzij.

2. De biscuitbodem:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in (± 22 cm doorsnede) en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten: cakemeel, cacao, suiker, zout en bakingsoda. Voeg de melk, olie, boter en eieren toe. Mix dit tot een glad beslag. Als laatste voeg je de azijn toe en meng je nog even kort.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake 20–25 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen en snijd de cake horizontaal in drie gelijke lagen.

3. De taart opbouwen:

Plaats de eerste laag biscuit terug in de springvorm. Smeer er een royale laag van de chocoladevulling op. Herhaal dit met de volgende twee lagen. Bewaar een beetje vulling voor de zijkanten.
Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

4. De glazuurlaag:

Verwarm 100 ml slagroom en giet dit over 80 g fijngehakte chocolade. Roer tot een glanzende ganache ontstaat. Laat iets afkoelen en giet dit over de opgesteven taart. Laat het mooi uitlopen over de randen.

5. Afwerken:

Haal de taart uit de springvorm. Bestrijk de zijkanten met de achtergehouden vulling en druk er chocoladestrooisel tegenaan. Laat nog even opstijven in de koelkast.

Serveren en genieten

Snijd de taart aan en bewonder de mooie lagen. De combinatie van luchtige biscuit, romige vulling en intense chocoladesmaak maakt deze Delish Chocoladetaart onweerstaanbaar.

Eet smakelijk!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's