Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Dé snelle oplossing voor drukke dagen aardappelomelet met ham en kaas

Een aardappelomelet is een klassiek gerecht dat in veel keukens ter wereld wordt geserveerd, maar deze variant met ham, kaas, champignons en een vleugje kruiden tilt het geheel naar een hoger niveau. Het is niet alleen een slimme manier om restjes te verwerken, maar ook een voedzaam gerecht dat perfect past bij ontbijt, lunch of een lichte avondmaaltijd. Met zijn romige textuur, krokante aardappelstukjes en hartige vulling is dit een gerecht dat je zeker vaker op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen

  • Plantaardige olie om te bakken

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • 6 eieren

  • 0,5 theelepel gedroogde knoflook

  • 1/3 theelepel kurkuma

  • 250 g ham, in blokjes

  • 250 g ingelegde champignons, uitgelekt en in stukken

  • 150 g harde kaas, geraspt

  • 150 g maïs uit blik, uitgelekt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 100 g kaas extra, voor de topping

  • Lente-uitjes en dille voor garnering

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Deze stukken moeten niet te groot zijn, zodat ze snel garen en toch een stevige beet behouden. Verhit vervolgens een flinke scheut olie in een pan en bak de aardappelblokjes tot ze goudbruin en halfgaar zijn. Breng ze op smaak met wat zout en peper en laat ze kort uitlekken op keukenpapier.

In een aparte kom klop je de eieren los. Voeg hier de gedroogde knoflook, kurkuma, zout en peper aan toe. De kurkuma geeft niet alleen een mooie goudgele kleur, maar ook een subtiele, warme smaak. Roer de gebakken aardappelen door het eimengsel en laat dit een paar minuten staan, zodat de smaken goed in elkaar trekken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Giet het mengsel in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in de oven en bak de omelet ongeveer 30 minuten. Door de folie blijft de bovenkant zacht en kan de binnenkant gelijkmatig garen.

Voor de vulling meng je de ham, champignons, harde kaas, maïs en mayonaise in een kom. Dit zorgt voor een smeuïge en rijke laag die straks de omelet nog meer smaak geeft. Zodra de omelet stevig is, haal je deze uit de oven, verwijder je de folie en verdeel je het ham-kaasmengsel over de bovenkant. Strooi daarna de extra 100 gram kaas eroverheen en zet het geheel nog eens 5 tot 10 minuten terug in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Laat de omelet kort afkoelen voordat je hem aansnijdt. Garneer met versgehakte lente-uitjes en dille voor een frisse, kruidige toets.

Serveeradvies

Deze aardappelomelet kan zowel warm als op kamertemperatuur worden gegeten. Serveer hem als stevig ontbijt met wat knapperig brood, als brunchgerecht voor een groter gezelschap, of als lichte avondmaaltijd met een frisse salade. Met ongeveer 350 calorieën per portie is dit een uitgebalanceerd gerecht dat vult zonder te zwaar te zijn.

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's