Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Biscuittaart met maar drie ingrediënten binnen 10 minuten in de oven

Soms heb je gewoon behoefte aan een eenvoudig en klassiek bakrecept dat altijd lukt. Geen ingewikkelde technieken of ellenlange boodschappenlijstjes, maar een simpele taart die toch indruk maakt. Deze biscuittaart is daar een perfect voorbeeld van. Met slechts drie basisingrediënten – eieren, suiker en bloem – tover je een luchtige, zachte taart op tafel die heerlijk smaakt bij een kop koffie of als basis voor een feestelijke traktatie.

Wat deze taart zo bijzonder maakt, is de luchtige structuur. Door de eieren goed op te kloppen met de suiker, krijg je een volume dat zorgt voor die zachte, bijna wolkachtige binnenkant. En dat zónder bakpoeder of boter! Klinkt eenvoudig? Dat is het ook. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en een voorverwarmde oven.

Wat heb je nodig?

  • 5 eieren

  • 180 gram kristalsuiker

  • 180 gram bloem (voor alle doeleinden, gezeefd)

 Zo maak je deze biscuittaart

1. Lucht kloppen is de sleutel
Breek de eieren in een ruime mengkom en voeg de suiker toe. Klop dit mengsel met een mixer (liefst op hoge snelheid) zo’n 6 tot 7 minuten. Je zult zien dat het volume bijna verdubbelt en de kleur lichter wordt. Het mengsel moet als een lint van de garde aflopen.

2. Bloem toevoegen – voorzichtig!
Zeef de bloem boven het eiermengsel en spatel deze er in delen voorzichtig doorheen. Let op: gebruik een spatel of lepel, géén mixer. Zo behoud je de luchtigheid die je net met zoveel liefde hebt opgeklopt. Roer tot je een glad, luchtig beslag hebt zonder klontjes.

3. In de vorm gieten
Bekleed een ronde springvorm van 20 centimeter met bakpapier (alleen de bodem, de zijkanten hoeven niet). Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant eventueel lichtjes glad met de achterkant van een lepel.

4. Bakken op lage temperatuur
Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius (geen hetelucht, gewone boven- en onderwarmte). Bak de taart in het midden van de oven voor 50 minuten, zonder tussendoor de oven te openen.

Na de baktijd zet je de ovendeur op een kier en laat je de taart nog 10 minuten in de oven afkoelen. Zo voorkom je dat hij plots inzakt door het temperatuurverschil.

Serveer zoals jij het wilt

Deze biscuittaart is heerlijk van zichzelf – zacht, luchtig en lichtzoet – maar je kunt er ook mee variëren. Snijd hem horizontaal doormidden en vul met slagroom, vers fruit of jam. Of bestuif gewoon met een beetje poedersuiker voor een elegante touch.

Wie had gedacht dat je met drie simpele ingrediënten zó’n heerlijke taart kunt maken? Deze biscuittaart is het bewijs dat eenvoud soms het allerlekkerst is. Perfect voor beginnende bakkers, maar ook een fijne klassieker voor iedereen die snel iets feestelijks op tafel wil zetten.

Waar wacht je nog op? Pak die eieren, suiker en bloem – en bak een wolkje van een taart!

Laat me weten als je er ook een variant met cacao of citroen aan toegevoegd wilt hebben!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's