Knoflook Garnalen Pasta is een gerecht dat eenvoud en luxe perfect weet te combineren. Het is snel klaar, maar heeft toch de allure van een diner dat je ook in een goed restaurant zou kunnen bestellen. De sappige garnalen, romige knoflooksaus en de al dente spaghetti maken dit recept tot een echte publieksfavoriet. Bovendien is het in minder dan een half uur op tafel te zetten, ideaal voor een doordeweekse avond of wanneer je indruk wilt maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan.

Waarom dit gerecht zo bijzonder is
De kracht van Knoflook Garnalen Pasta zit in de eenvoud van de ingrediënten. Door te kiezen voor verse, kwalitatieve producten zoals wilde garnalen, goede olijfolie en De Cecco spaghetti, til je het gerecht naar een hoger niveau. De knoflook vormt het hart van de saus en geeft samen met de boter en olijfolie een rijke, volle smaak. Rode pepervlokken zorgen voor een lichte kick, terwijl Italiaanse kruiden de mediterrane touch compleet maken. Het is een gebalanceerde combinatie van fris, kruidig en romig.
Ingrediënten (voor 4 personen)
450 g wilde garnalen, schoongemaakt en zonder staart
450 g spaghetti
6–8 teentjes knoflook, fijngehakt
60 ml gezouten boter
3 el extra vierge olijfolie , verdeeld
1 el rode pepervlokken
2 tl Italiaanse kruidenmix (oregano, basilicum, rozemarijn)
Versgemalen zwarte peper naar smaak
240 ml zetmeelrijk pastawater (gereserveerd)
Verse platte peterselie, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze
Breng in een grote pan 4 liter water met 2 eetlepels zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze net één minuut korter dan aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookwater.
Dep ondertussen de garnalen droog. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi roze en C-vormig zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
In dezelfde pan laat je de boter smelten samen met de resterende olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak kort tot de aroma’s vrijkomen. Blus af met een scheutje van het pastawater en laat dit even sudderen.
Doe de spaghetti in de pan en schep alles goed om. Voeg vervolgens de garnalen en nog wat kookwater toe zodat de saus zich mooi bindt met de pasta. Breng op smaak met de kruiden, peper en chili. Laat het gerecht kort rusten zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
Serveer de pasta in diepe borden en leg de garnalen bovenop voor een aantrekkelijke presentatie. Werk af met gehakte peterselie en eventueel een paar druppels citroensap voor frisheid. Een groene salade en knapperig brood zijn de perfecte begeleiders om het geheel compleet te maken.

Tot slot
Knoflook Garnalen Pasta is een veelzijdig gerecht: het kan als snel comfortfood dienen, maar ook als feestelijk hoofdgerecht bij een diner met vrienden of familie. De bereiding is eenvoudig, de smaken zijn intens en het resultaat is altijd indrukwekkend. Dit recept laat zien dat je met weinig ingrediënten en wat liefde voor koken een gerecht kunt neerzetten dat iedereen aan tafel zal waarderen.










