Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Binnen 1 uur op tafel: deze Duitse kwarktaart maak je met slechts 9 ingrediënten

Er is weinig zo gezellig als een zelfgebakken taart op tafel zetten tijdens een familiebezoek of een middag met vrienden. In Duitsland hebben ze daar een heerlijke klassieker voor: de Quarkkuchen, oftewel kwarktaart. Deze taart is een lichtere variant van de bekende cheesecake en wordt niet gemaakt met roomkaas zoals de Amerikaanse versie, maar met kwark. Daardoor is hij fris van smaak, minder zoet en een stuk luchtiger. En het mooiste is: je hebt er geen ingewikkelde technieken of eindeloze ingrediëntenlijsten voor nodig. Met een paar simpele stappen en een handvol basisproducten zet je in een mum van tijd een overheerlijke taart op tafel.

Waar de Amerikaanse cheesecake vaak stevig, machtig en heel zoet is, heeft de Duitse Quarkkuchen een subtiele smaak en een fijne, zachte structuur. De kwark zorgt voor een frisse toets en door het toevoegen van fruit krijgt de taart een zomerse twist. Vooral mandarijntjes uit blik of kersen passen uitstekend bij deze taart en maken het geheel net wat specialer.

De ingrediënten voor een Quarkkuchen
Wat heb je nodig om zelf zo’n luchtige kwarktaart te maken? De volgende ingrediënten zijn voldoende voor een flinke taart:

  • 800 gram kwark

  • 220 gram margarine

  • 180 gram suiker

  • 120 gram bloem

  • 5 eieren

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • ½ zakje bakpoeder

  • Een scheutje citroensap

  • 2 blikjes mandarijntjes op sap

Aan de slag: zo maak je Quarkkuchen
De bereiding is verrassend eenvoudig. Verwarm de oven eerst voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Neem daarna een grote kom en meng hierin de kwark, suiker, vanillesuiker, eieren, bloem, bakpoeder, margarine en een beetje citroensap. Mix alles goed door elkaar tot een mooi glad beslag.

Laat de mandarijntjes ondertussen goed uitlekken. Vervolgens meng je deze voorzichtig door het beslag. Wil je liever kersen of ander fruit gebruiken? Dat kan natuurlijk ook, zolang het fruit maar goed is uitgelekt zodat het beslag niet te nat wordt.

Vet een springvorm in en giet het beslag erin. Zet de taart ongeveer een uur in de oven. De taart is gaar als hij mooi goudgeel van kleur is en stevig aanvoelt. Laat de Quarkkuchen na het bakken in de oven afkoelen met de ovendeur op een kiertje. Zo voorkom je dat de taart inzakt en blijft hij mooi luchtig.

Lekker en veelzijdig
Wat deze taart zo leuk maakt, is dat hij geschikt is voor vrijwel elke gelegenheid. Of je nu een feestelijke middag organiseert, iets lekkers bij de koffie wilt serveren of een zomers dessert zoekt: de Quarkkuchen valt altijd in de smaak. Bovendien kun je eindeloos variëren met fruit en zelfs een vleugje kaneel of een handje rozijnen toevoegen voor een extra twist.

Kortom: deze Duitse klassieker is het perfecte voorbeeld van hoe eenvoudig en lekker bakken kan zijn. Een luchtige, frisse taart die snel op tafel staat en gegarandeerd voor blije gezichten zorgt. En pas maar op: voor je het weet is de hele taart op en vraagt iedereen om het recept!

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's