Huis Ideetjes
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring
No Result
View All Result
Huis Ideetjes
No Result
View All Result
Home Recepten

Aardbeibeignets zoet romig en helemaal zelfgemaakt

Ben je toe aan een zoete traktatie die eruitziet alsof ’ie uit een luxe patisserie komt, maar gewoon in je eigen keuken te maken is? Deze heerlijke aardbeibeignets zijn luchtige, goudbruin gebakken donuts gevuld met opgeklopte slagroom en verse aardbeien. Romig, fruitig en knapperig tegelijk – een perfect dessert of zoete snack voor elk moment van de dag. Ideaal voor een brunch, verjaardag of als extraatje bij de koffie.

 Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)

Voor het deeg:

  • 300 g tarwebloem

  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)

  • 120 ml lauwwarme melk

  • 40 g kristalsuiker

  • 1 ei

  • 40 g zachte boter

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom

  • 2 el poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 200 g verse aardbeien, in plakjes

Om te bakken en af te werken:

  • Zonnebloemolie of frituurolie

  • Extra poedersuiker om te bestuiven

 Zo maak je ze

Stap 1: Het deeg voorbereiden
Meng de bloem met de gist en suiker in een grote mengkom. Voeg daarna de lauwwarme melk, het ei, de boter en een snuf zout toe. Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg – dit duurt ongeveer 10 minuten met de hand (of 5 minuten met een keukenmachine). Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plek een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

Stap 2: Vorm de beignets
Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek er met een glas (ongeveer 8 cm doorsnee) ronde vormen uit. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier, dek ze losjes af en laat ze nog 20 minuten rusten.

Stap 3: Frituren tot goudbruin
Verhit in een diepe pan de olie tot 170°C. Frituur de beignets in kleine porties, ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en volledig afkoelen voordat je ze vult.

Stap 4: De vulling maken
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanillesuiker stijf. Snijd de afgekoelde donuts horizontaal open – niet helemaal door, zodat je ze als een soort ‘broodje’ kunt vullen. Schep er een flinke lepel slagroom in en leg er plakjes aardbei bovenop.

Stap 5: Afwerken en serveren
Bestrooi de gevulde beignets royaal met poedersuiker en serveer direct voor het lekkerste resultaat.

Tijdschema

  • Voorbereiding: 25 minuten

  • Rijzen: 1 uur

  • Bakken: 15 minuten

  • Totaal: ± 1 uur en 40 minuten

  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

  • Porties: 8 stuks

  • Calorieën: Ongeveer 290 kcal per stuk

Serveertip: Serveer de aardbeibeignets met een kopje koffie of thee, of als luxe dessert met een bolletje vanille-ijs. Ook heerlijk met blauwe bessen of frambozen als variatie!

Laat je gasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan – alleen jij weet hoe makkelijk dit recept eigenlijk is 😉.

Zelf meloencello maken is ook lekker zie recept meloencello 

Lees meer ➜ Lees meer ➜
Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen
Recepten

Langzaam gegaarde ossenstaartjes met wortel, ui en tijm perfect voor koude dagen

november 3, 2025
Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen
Recepten

Zelfgemaakte Baileys: romig, warm en perfect voor de feestdagen

november 3, 2025
Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel
Recepten

Deze luchtige appeltaart met crème soufflé staat binnen een uur op tafel

november 3, 2025
Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata  krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Ontdek het geheim achter de perfecte Pastéis de Nata krokant, romig en binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel
Recepten

Kip in citroen knoflooksaus met pasta binnen 30 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel
Recepten

Supersnelle broccoli aardappelsoep binnen 20 minuten op tafel

oktober 31, 2025
Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken
Recepten

Deze klassieke Zweedse Rolcake is zó eenvoudig dat iedereen hem kan maken

oktober 30, 2025
Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend
Recepten

Binnen 20 minuten op tafel: luchtige appelpannenkoekjes voor elke ochtend

oktober 28, 2025
Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!
Recepten

Je gelooft nooit hoe makkelijk dit romige dessert is… én het ziet er fantastisch uit!

oktober 28, 2025
Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus
Recepten

Kabeljauwfilet op een bedje van prei en champignons in romige botersaus

oktober 27, 2025

MEEST GELEZEN

  • Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    Het nieuwe pensioenstelsel betaalt zich uit, ontdek hoeveel extra jij straks ontvangt!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Klanten slaan alarm: wat er nu bij de zelfscan kassa gebeurt, gaat echt te ver

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Het nieuwe coronavariant ‘Stratus’ heeft één duidelijk symptoom dat gemakkelijk te herkennen is

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Dringende waarschuwing Zeeman: Breng dit product zo snel mogelijk terug

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gooi jij je oude kleren ook in de textielbak? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Contact
  • Cookieverklaring
  • Home
  • Meer ideetjes voor jou (TIP) 🔥
  • Privacy Policy

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's

No Result
View All Result
  • Home
  • Trending
  • Tips
  • Schoonmaak
  • Recepten
  • Meer
    • Contact
    • Privacy Policy
    • Cookieverklaring

© 2025 Huis Ideetjes - Tips & DIY's