Zin in een luchtige, romige én fruitige taart die het hele gezin zal verrassen? Deze smeuïge bananentaart van de bakplaat is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens eenvoudig te maken. Met zachte cake, een laagje jam, verse bananen, romige pudding-botercrème en een rijke chocoladeglazuur is dit een gegarandeerde publiekslieveling. Perfect voor een verjaardagsfeestje, een zondagmiddag met koffie of gewoon omdat je iets lekkers wil bakken met rijpe bananen!

Ingrediënten:
Voor het cakebeslag:
5 eieren
180 g poedersuiker
125 ml olie (bijv. zonnebloem)
280 g bloem
2 tl bakpoeder
2 el cacaopoeder
Voor de vulling:
6 grote bananen
Jam naar keuze (bijvoorbeeld abrikozen- of aardbeienjam)
Voor de crème:
750 ml melk
2 zakjes vanillepuddingpoeder
3 el suiker
250 g zachte boter
Voor de topping:
1 pakje kant-en-klare chocoladeglazuur

Bereidingswijze:
Begin met de cake. Klop de eieren samen met de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg daarna de olie toe en meng goed. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder en de cacao boven het beslag en spatel dit er rustig doorheen tot een glad beslag.
Bakken maar. Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160°C (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. Laat volledig afkoelen.
Laagje jam en bananen. Bestrijk de afgekoelde cake dun met een laagje jam. Snijd de bananen in plakjes en leg ze dakpansgewijs over de hele cake.
Maak de puddingcrème. Kook de melk met het puddingpoeder en de suiker zoals aangegeven op de verpakking. Laat de pudding daarna afkoelen tot lauwwarm. Roer de zachte boter erdoorheen tot een egale, romige crème ontstaat. Verdeel deze royaal over de bananenlaag.
Afwerken met chocolade. Smelt de chocoladeglazuur volgens de verpakking (vaak au bain-marie of in de magnetron) en giet deze als laatste over de crème. Strijk eventueel glad met een spatel.

Laat opstijven. Zet de taart minimaal een paar uur in de koelkast zodat alle lagen stevig worden en de smaken goed kunnen intrekken.
Tip: Bewaar de taart afgedekt in de koelkast en eet binnen drie dagen op. Snijd in vierkanten en serveer koud of op kamertemperatuur. Eet smakelijk! 🍌🍫










