Eigen gemaaket luchtverfrisser

Luchtverfrissers zijn een alledaagse essentie in onze huizen, maar helaas bevatten veel commerciële opties schadelijke chemicaliën en synthetische geuren. Gelukkig is er een veilige en natuurlijke manier om je huis fris te laten ruiken: met baking soda. In dit artikel ontdek je hoe je zelf een effectieve luchtverfrisser kunt maken met baking soda.

baking soda
baking soda

1. Wat heb je nodig?

  • Een glazen pot of container met een deksel
  • Baking soda
  • Etherische oliën naar keuze (bijvoorbeeld lavendel, pepermunt, citroen, of eucalyptus)
  • Een schaar
  • Adem in, adem uit: een moment van creatieve ontspanning

2. Stapsgewijze Instructies

Stap 1: Vul de glazen pot voor ongeveer een derde met baking soda. Baking soda staat bekend om zijn vermogen om geuren te absorberen, wat het tot een uitstekend ingrediënt maakt voor een luchtverfrisser.

Stap 2: Voeg 10-15 druppels etherische olie toe aan de baking soda. De etherische oliën zullen niet alleen een aangename geur toevoegen, maar ook hun eigen natuurlijke eigenschappen aan de luchtverfrisser geven. Lavendel kan bijvoorbeeld kalmerend zijn, terwijl pepermunt een verfrissend effect heeft.

Stap 3: Roer de baking soda en etherische oliën voorzichtig door elkaar met een schaar of een lepel. Zorg ervoor dat de oliën goed zijn verdeeld in de baking soda.

Stap 4: Plaats het deksel stevig op de pot en schud deze voorzichtig om de geuren te verspreiden. Nu is je zelfgemaakte luchtverfrisser klaar voor gebruik!

Ben jij benieuwd naar hoe jij je verfrissende geurspray het beste kan gebruiken? Klik dan snel op de volgende pagina!