witte buitenmuur schoonmaken

Een witte buitenmuur schoonmaken, lijkt misschien een onbegonnen karwei. Wit wordt namelijk erg snel vies. Toch kan het schoonmaken van een witte buitenmuur  een verbetering zijn voor zowel de esthetiek als de duurzaamheid van je woning. Dit zijn de stappen om een witte buitenmuur schoonmaken zo makkelijk mogelijk te laten verlopen:

witte buitenmuur schoonmaken
witte buitenmuur schoonmaken

1. Veiligheid eerst: Voordat je begint, zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Draag geschikte kleding, handschoenen en veiligheidsbril om jezelf te beschermen.

2. Verwijder los vuil: Begin met het verwijderen van los vuil, zoals stof, spinnenwebben en bladeren, door te vegen met een bezem of gebruik te maken van een zachte borstel.

3. Water en zeep: Maak een sopje van mild reinigingsmiddel en water. Gebruik een zachte spons of doek om de muur voorzichtig af te nemen. Werk van boven naar beneden om te voorkomen dat vuil naar reeds gereinigde delen druppelt. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de verf of het oppervlak kunnen beschadigen.

4. Schrobben: Als er hardnekkige vlekken of aanslag zijn, kun je een zachte borstel of een zachte nylonborstel gebruiken om voorzichtig te schrobben. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

5. Hogedrukreiniger (optioneel): Als de muur erg vies is, kun je overwegen een hogedrukreiniger te gebruiken. Pas echter op dat je de druk niet te hoog instelt, want dit kan de verf of het oppervlak beschadigen. Houd voldoende afstand tussen de hogedrukreiniger en de muur om schade te voorkomen.

Ben je benieuwd naar de andere stappen? Klik dan op de volgende pagina!